Glöm inte bort

Idag fick jag ett väldigt upprörande sms angående Bajens böter för främst Gaismatchen. 80 000 kr fastställs och det är någon man "ska vara glad över" med tanke på att disciplinnämnden även hotat med spel för tomma läktare. Häxjakten vi trodde var över verkar knappt ha börjat. Vi glömmer gärna att två difare springer in på planen, vi glömmer gärna när någon ur gnagets firma dödade en ur änglarna under uppgjort bråk, vi glömmer när gnaget stormar Bajen så väl som under träningsmatcher som seriematcher, vi glömmer bengaler som kastats in i publikmassor, vi glömmer att glenn sparkade på stolparna, vi glömmer att gais fuskat med arbetslicens och vi vill gärna inte bli påminda om att dif bar lika stort ansvar som Bajen under kaoset 2006.

Däremot hotas de hit och dit om poängavdrag och spel inför tomma läktare eller varför inte skyhöga böter varje gång Bajen gör något som inte gillas av de som hatar oss.

Jag tycker att det är så otroligt att det ska få gå till på det här viset, där med inte sagt att jag försvarar allt dumt som ett väldigt fåtal "Bajare" gjort. Dessa idioter kostar oss pengar och skapar problem, men det är inte dom som bär skulden för det som drabbar Bajen jämt och ständigt utan det är några helt andra som bör känna en jävligt stor skuld till att våldet escalerar.

Att som ordförande i Bajens styrelse gå ut och säga att laget inte förtjänar en allsvenskplats på grund av dess anhängare är som att kasta sten i glashus. Hur kan man förvånas när man sedan blir hotad? Det ställer jag mig väldigt frågande till. Tack för att du lämnade oss herr ordförande, du är inte saknad.

De som bär ansvar för att detta händer är dom tre "giganterna": Svensk fotboll, disciplinnämnden och massmedia. Det är tack vare er som det hela tiden trappas upp. "Älska fotboll" och "Tillsammans för en positiv supporterkultur" är rena skitsnacket. Det faktum att vi just älskar fotboll är själva anledningen till att stämningen blir upprörd, ni skadar ju något vi älskar om och om igen. Det är uppenbart att ni vill få ur Bajen ur allsvenskan av någon anledning som jag inte är intresserad att höra på. Det ni dock ska ha klart för er är att fansen gör fotboll till vad det är så ge fan i att hacka på de som gör att Svenskafotbollsförbundet ens existerar.

"Så länge vi står här på läktarn, kommer fotbollen aldrig att dö. Supportrar får sporten att leva, försök aldrig stoppa vårt stöd"




Sov gott alla Bajare / Q

Kommentarer
Postat av: P

Det klart bästa du nånsinn skrivit.

2009-10-09 @ 20:21:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0